sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Laajennuksia

 


Pentujen elinpiiri on laajentunut. Ensin täytyi laajentaa sisävankilaa vihdoin viimein, helteiden loppuminen ja uhkaavat sadepäivöt saivat viimein kasvattajan käärimään hihansa, täytyyhän pienillä olla tilaa temmeltää jos ulos ei ole asiaa.

Sitten sattui kaksi asiaa samaan aikaan, pennut alkoivat protestoimaan vangitsemista ulkovankilaan, kun mamma ja mummi niin vapaasti saivat viuhtoa siinä ympärillä. Harmitteli kaksikkoa ihan huolella moinen ikärasismi! Sitten lauantai-aamuna vinksahti kasvattajan selkä niin ihanasti, että kahvipurkin avaaminenkin sattui, saati pikkukoirien nostelu vankilaan ja sieltä pois. Illalla annoin periksi ja kaksikko pääsi vapauteen pihalla. Ja sen tiedän tehdessäni, että peli on menetetty, game over, paluuta entiseen ei ole, vaan siitä lähtien on koodisana FREEDOM. ”Ei vapaata vangita voi…” jne. Saavutetut edut täytyy säilyttää tietää jokaikinen pikkupuppekin. Se siitä sitten, vaikka kasvattajakin on taas notkeampi. 

Kovasti reippaina he jo pihalla vilistävät, isojen koirien perässä ja erikseen. Ihan ulommaisia pihan kolkkia tutkimaan ei vielä olla uskallettu, mutta esim. saunan alus tutkittiin jo ensikerralla. Ensin siellä kävi rämäpää sisko, ja seuraavalla kerralla jo varovaisempi velikin. Kerta kerralta vauhti kiihtyy ja reviiri laajenee. Onneksi aita on pennunpitävä, pihalla ei ole monta kolkkaa mihin piiloutua ja suvussa etsijäkoiria 😂. Luoksetulossa tai karjankutsuhuutoja tottelemisessa heillä on vielä opittavaa, mutta kaksi pentua on helpommin hallittavissa kuin esim. seitsemän. 

Toivotaan siis kauniita suht sateettomia päiviä että pikkuiset saavat nauttia ulkoilusta. Siitä on selvästi hyötyä, pikkuväki on aika taitava hoitamaan kakka-asiansa ulkona jos sinne vaan sopivasti pääsee ruuan jälkeen. Sisävankila on pysynyt kohtalaisen siistinä, enimmäkseen pissoja sinne tulee. Tosin puhtaanapitolaitoskin saattaa salaa avustaa vaikka luulin siivouspalvelun jo alasajetun. Ja maitobaarissakin saattaa olla joskus happy hour, ainakin perjantai- ja lauantaina yllätin Hilman sieltä tarjoilemasta maitoa pikkuisilleen vaikkei se ilman tärkeää asiaa (esim. pentujen ruuantähteet) sinne eksy.

Perjantai-illan huumaa pentuvankilassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tunnelia Kiinaan?